Ve středu 4. 5. 2022 proběhl 13. ročník soutěže Regionální potravina. S potěšením vám oznamujeme, že naše Havlíčkova vyzrálá klobása (masné výrobky trvanlivé) a Třebíčská slanina na jalovci (masné výrobky tepelně opracované) ve svých kategoriích předběhly všechny konkurenty a byly oceněny vzácným logem Regionální potravina. Jedná se o logo potvrzující vysokou kvalitu výrobků ve všech ohledech, ať už jde o excelentní chuť, čerstvost nebo složení výhradně z lokálních surovin. Všichni milovníci dobrého jídla si díky této pečeti mohou být naprosto jistí, že by měli očekávat to nejlepší.
Hodnotící komisi tvořili zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění, potvrzeného ministrem zemědělství, Zdeňkem Nekulou, označení Regionální potravina.
„Mám upřímnou radost z průběhu 13. ročníku soutěže Regionální potravina. Přihlásilo se 65 výrobků a podařilo se nám vyhlásit všechny kategorie. Těší mě, že o značku opětovně usilují výrobci, kteří byli již oceněni a spatřují tak v označení přínos. Například Prosetínské trubičky obhájily ocenění již po třetí v řadě,“ uvedl krajský koordinátor a ředitel Okresní Agrární komory Třebíč Karel Coufal.
Jde vidět, že to náš zástupce neměl jednoduché a musel se utkat s tvrdou konkurencí, o to víc si ale vážíme, že pečeť kvality byla poskytnuta právě nám. Pokud jste o naší Havlíčkově vyzrálé klobáse a Třebíčské slanině na jalovci neslyšeli nebo ji zatím neochutnali, tak my i hodnotící komise Regionální potraviny vřele doporučujeme, abyste to co nejdříve napravili.
Přejeme dobrou chuť!
© 2024 Tomáš Havlíček, Kontaktovat webmastera
ANTEE s.r.o. - Tvorba webových stránek, Redakční systém IPO